Kuka olen?

Aili Pesonen:

Olen 63-vuotias kasvatustieteen maisteri Viherlaaksosta. Olin opettaja lähes 40 vuotta, joista 25 viimeistä vuotta Rastaalan koulussa, Espoon Karakalliossa. Syntyisin olen Leppävirralta. Nyt olen eläkkeellä ja näin korona-aikana on hyvää aikaa keskittyä yhdistystoimintaan ja hoitaa etätyötä tekevän aviomiehen ruokahuoltoa.

 

Vanhempani olivat sodan kokenutta sukupolvea. Isäni oli maalaistalon poika, mutta näki rintamalta palattuaan, ettei kotitila voisi elättää useampia lapsia, joten hän lähti kansakoulupohjalta opintielle ja valmistui aikanaan kansakoulunopettajaksi. Totuin lapsena siihen, että koulutusta arvostettiin. Isä ja äiti opiskelivat molemmat jo perheellisinä eteenpäin. Perheessämme oli neljä lasta, joista kaksi suuntautui opetusalalle ja kaksi yrittäjiksi.

 

Oman perheeni perustin tavattuani mieheni Pekan. Hänen työnsä vuoksi muutimme vuonna 1989 Espooseen ja täällä ovat syntyneet kolme nyt jo aikuista lastani. Olin opiskellut Jyväskylässä luokanopettajaksi ja englannin aineenopettajaksi. Helsingin yliopistossa täydensin opintoni kasvatustieteen maisteriksi.