Toimintani politiikassa:

 

Minulla on vahva taipumus sitoutua paikkakuntaan, jossa asun. Olin opettajaurani alkuvaiheessa 8 vuotta opettajana kotipaikkakunnallani Leppävirralla. Silloin ehdin olla valtuustossa yhden kauden ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajanakin kolme vuotta.

 

Espooseen muutettuamme keskityin lähes 30 vuotta tekemään työni ja huolehtimaan perheestäni mahdollisimman hyvin. Vuoden 2017 vaaleissa tuntui siltä, että haluan vaikuttaa myös Espoossa kotikaupunkini asioihin. Päätin pyrkiä Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi ja päästä vaikuttamaan ennen kaikkea koulutoimen päätöksentekoon. Sainkin yllättäen ensikertalaiseksi hyvän äänimäärän, 159 ääntä.

Vaalien jälkeen en voinut tavoitella opetus-ja sivistyslautakunnan jäsenyyttä, koska olin vielä kaupungin opetustoimen palkkalistoilla. Se harmitti, koska tiesin, että juuri sillä alalla taitoni olisivat silloin olleet eniten hyödyksi.

 

Kunnallisia luottamustehtäviä minulla on tällä vaalikaudella ollut kaksi. Ensin minut valittiin Espoon Kestävän kehityksen ohjausryhmän varajäseneksi. Ryhmämme varsinainen jäsen, Riina Nevamäki, oli tuolloin pääministerin avustaja ja kovin kiireinen, joten totuin osallistumaan kaikkiin tuon ryhmän kokouksiin. Se olikin mainio näköalapaikka kaupungin kaikkeen toimintaan. Tammikuussa 2021 minut valittiin lisäksi kaupungin tarkastuslautakunnan varajäseneksi. Siinäkin tehtävässä olen lähinnä oppilaana, niin valtavan laaja Espoon kaupungin toiminta nykyisellään jo on.

 

Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi olen toiminut aktiivisesti Viherlaaksolaiset ry:ssä, koska mielestäni asukasyhdistyksillä on merkittävä tehtävä asukkaiden äänitorvena kaupunkiin päin. Tämän olemme myös todenneet viimeisten parin vuoden aikana, kun asukasyhdistys on vaikuttanut aktiivisesti terveyskeskuksen väistön ja kirjaston lakkautusuhan aikana.